De eerste keer Mesotherapie | Marjanne Riemens

Zoek

“Als beauty-journalist heb ik in mijn leven al heel wat beauty-behandelingen ondergaan … Bindweefsel- en shiatsu-massages, harde warme maskers, zachte vlies- en collageenmaskers, koude ionische bollen, apparaten met licht en stroom, massages met chocola, hete stenen you name it! Ik ben altijd in voor iets nieuws, en liet me daarom graag adviseren door Evelien Leijten van Evelien Résidence de Beauté. Mijn vraag: een opgefriste huid. Het antwoord: Mesotherapie. Hierbij wordt met een soort ‘pistool’ (anders kan ik het niet uitleggen, zie foto) vloeistof in je huid ‘geschoten’. Klinkt gek toch? Gaatjes in mijn huid… Ik kreeg al kippenvel bij de gedachte. Ik zag voor me hoe mijn huid overal bloedinkjes zou vertonen en dat ik een gehavend velletje kreeg. Evelien overtuigde mij; het zou namelijk a. Geen pijn doen en b. Direct resultaat geven. Medewerker Marloes voerde de behandeling uit en startte met een bindweefselmassage. Ook iets dat ik in een ver verleden had ondergaan en waarvan ik onthouden had dat het best wel pijn deed maar dat het resultaat veelbelovend was. Lees gezonde glow, frisse blosjes op de konen. Ik schrok in het begin even want ik was niet helemaal voorbereid op de toch wel harde massagegrepen in mijn hals en onderkin. Dat zijn toch gevoelige plekjes … Je moet je er gewoon op instellen dat is alles. Marloes verstaat haar vak en checkte regelmatig of alles in orde was. Qua gevoel is dit niet mijn lievelingsmassage maar qua resultaat vind ik het top en daar gaat het om! Ik zie meteen dat mijn huid ‘aan het werk is’ en lekker gezond oogt. “De bindweefselmassage is nodig om de doorbloeding te stimuleren zodat de cocktail met werkstoffen die ik zo via Mesotherapie toevoeg, beter in kan sluizen,” vertelt Marloes.  Een beetje argwanend kijk ik naar het apparaat dat ik gewoon zoals gezegd pistool noem. Ze vult een spuit met werkstoffen en legt uit dat ze gaat beginnen met schieten.

Meer dan 200 gaatjes

Schoonheidsspecialisten mogen niet diep in de huid injecteren. “Met deze naald maken we een piepklein gaatje in de huid. We gaan echt niet diep want dan zou de huid gaan bloeden en loopt de cocktail met werkstoffen eruit.” Pfff … dat klinkt enigszins goed. Ze laat een prikje voelen en het doet helemaal geen pijn. Als dit alles is? Marloes gaat doelgericht de huidzones af en begint rondom de mond. “De huid is feitelijk zo dun als papier, dus ik ga overal maar een millimeter diep en op sommige gebieden zelfs nog minder. De werkstoffen breng ik aan in de levende huidlaag, de laag net onder de opperhuid. Ik heb iets speciaals uitgezocht met hyaluronzuur zodat de huid van binnenuit opvult en lijntjes minder zichtbaar zijn. Je voelt ook iets op de huid, want er komt 1 druppel in de huid en 1 op de huid, dus van binnen en van buiten krijgt je huid een directe boost.” Maar die gaatjes? Is dat nu echt nodig? “Ja door die gaatjes maak je de huid eigenlijk een beetje stuk maar daardoor activeer je de huid nog meer collageen aan te maken, zodat de stevigheid van de huid verbetert. Collageen heb je van nature in je huid, het is zeg maar een netwerk van vezels, een soort ‘matras’ die je huid stevig houdt.  Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je aanmaakt en hoe minder de kwaliteit hiervan is. Vandaar dat het zo belangrijk is collageen te stimuleren. Overigens kun je ook met Vitamine C de aanmaak van extra collageen stimuleren. Van binnenuit is goed je huid sterker te maken met supplementen, en extra proteïnen die zorgen dat je spieren en je huid sneller herstellen.”

Ik weet weer genoeg. Huidverzorging, verbetering, verjonging, het kost tijd en ook een zekere mate van discipline. Rustig laat ik de gaatjes schieten. Ik vertrouw Marloes helemaal, ze weet wat ze doet. Even nog een check van mij als ze rondom mijn oog wil starten. Ze laat zien dat er een soort huls om de naald zit, zodat ze nooit te dicht bij het oog of in het oog komt. Prik, prik, prik … alle zones zijn gedaan. Iets meer dan 200 prikjes heb ik gevoeld (ik heb ze niet geteld hoor). Ik doe mijn malle mutsje af, sta op en zie een huid die zoveel frisser, mooier en gladder is dan toen ik binnenkwam!  De behandeling heeft echt de beloofde beauty-boost gegeven. De volgende dag heb ik een feestje. Natuurlijk gaat het altijd wel een keer over leeftijd en wat nog meer. Een dame stapt op mij af en zegt ik geloof gewoon niet dat jij 51 bent, wat een gladde huid! Wat is jouw geheim? Nou Mesotherapie dus. Niet verder vertellen hoor!

MesotherapieCopyright © 2017 Résidence de Beauté - Young-dogs development