Droge of vochtarme huid herstellen van buitenaf en binnenuit

Zoek

Heb je last van een droge of vochtarme huid? Je huid jeukt en voelt strak en trekkerig aan. Het kan zijn dat je last hebt van witte schilfers en fijne lijntjes. Dit is natuurlijk niet prettig. Wij helpen je om een vochtarme of droge huid te herstellen. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

Droge huid vs. vochtarme huid

Een droge huid en vochtarme huid worden vaak met elkaar verward. Een droge huid heeft een tekort aan talg of vetten. Daardoor kan je huid minder goed vocht vasthouden. Een droge huid komt het meest voor bij vrouwen, mannen, ouderen en kinderen onder de tien jaar.

Een vochtarme huid komt vocht tekort en dit kan iedereen overkomen. Met een droge huid ben je hier meer gevoelig voor. Maar een vette huid kan dus ook vochtarm zijn. Dit komt vaak voor bij mensen die de verkeerde cosmetica gebruiken.

Symptomen van een vochtarme of droge huid:

 • Een strak, trekkerig gevoel van de huid
 • Jeuk
 • Een doffe of grauwe huid
 • Witte schilfertjes
 • Rimpeltjes, fijne lijntjes
 • Vroegtijdig ontstaan van couperose

Oorzaken van een uitgedroogde huid

Een droge huid kan aangeboren zijn maar er zijn ook externe factoren voor een vochtarme huid. Door de volgende oorzaken kan je huid vocht verliezen:

 • Gebruik van verkeerde cosmeticaproducten;
 • Verandering van het seizoen (daarom is het belangrijk je ieder seizoen te laten adviseren door vakkundige specialisten);
 • Te weinig water drinken;
 • Veel koffie, alcohol of andere vochtonttrekkende voedingsmiddelen tot je nemen;
 • Roken;
 • Te veel en te warm douchen (warm water spoelt de vetten van je huid);
 • Veel zeep gebruiken (dit lost de vetten op);
 • Kou, wind en een droge lucht (extra bescherming in de winter is noodzakelijk);
 • Bij sommige aandoeningen komt een droge huid vaker voor, bijvoorbeeld psoriasis, eczeem of diabetes;
 • Erfelijke oorzaken.

Mesotherapie voor huidverbetering en herstel

Mesotherapie is de ideale behandeling om een droge of vochtarme huid te verbeteren. Met speciale apparatuur worden minuscule prikjes in de huid gemaakt. Daarbij wordt meteen een cocktail van werkstoffen in de huid gebracht. De cocktails worden op maat samengesteld om daarmee voor jouw huid het beste resultaat te bereiken. Uiteraard werken we alleen met de allerbeste werkstoffen van de meest pure oorsprong. Mesotherapie is een innovatieve techniek om die je huid van binnenuit stimuleert tot verbetering en herstel.

Voor de beste resultaten zetten we mesotherapie in als een kuur van 3 tot 6 behandelingen. Deze plannen we een keer in de twee weken in. In de week dat je niet naar de salon komt gebruik je thuis ampullen om het resultaat te versterken. Ook krijg je van ons advies over de beste huidsupplementen en producten die je tijdens en na de kuur kunt gebruiken. Zo zorgen we van buitenaf en van binnenuit voor een stralende huid.

Wat is het resultaat van mesotherapie?

Het resultaat van de mesotherapie behandelingen is een goed gehydrateerde huid. De huidbarrière is van binnenuit weer in evenwicht gebracht. Dit zorgt voor meer comfort (geen jeuk en trekkerig gevoel meer) en een zachte huid die fijn aanvoelt. De fijne lijntjes zijn zachter geworden en je hebt meer volume in je huid.

Wil je aan de slag met huidverjonging? Dan is het van belang om eerst te werken aan een minder droge huid. Dit is namelijk essentieel om meer versteviging en daardoor volume te realiseren.

Ervaringen:

‘Lieve meiden,

Al 2 jaar kom ik met veel plezier bij jullie. Wat is mijn huid opgeknapt in die tijd. Van een droge trekkerige huid naar gezond en stralend gegaan. De mesotherapie blijft een echte favoriet, wauw wat is het resultaat geweldig na iedere keer! En ook de omega olie van binnenuit niet te vergeten. Eerst een beetje wennen maar echt super blij met mijn huidje!

Dank je wel lieve meiden!

Liefs Petra

 

‘De eerste keer erg goed naar mijn huid gekeken en een goed plan van aanpak gekregen. Nu 4 keer mesotherapie gehad en mijn huid ziet er nu al veel beter en minder droog uit. De producten van cosmedix zijn TOP! Bedankt voor de goede zorg!!

Diana’

 

‘Sinds mijn maandelijkse bezoekjes aan Residence is mijn huid héél erg verbeterd! Mijn huid is minder verstopt, meer gehydrateerd én (niet geheel onbelangrijk) een stuk strakker! Ze hebben altijd goed advies, heerlijk ontspannen behandelingen én ze zijn alle vier hartstikke lief en klantvriendelijk. De klant staat echt op nummer 1 en hechten veel waarde aan kwaliteit. Kwaliteit voor binnen én buiten.

Ik zou werkelijk iedereen deze salon aanbevelen (en dat doe ik ook). Ik kan niet meer zonder!

X Maxime’

Vraag een huidanalyse aan

Benieuwd hoe jouw behandeling op maat eruit ziet? Vraag dan nu een huidanalyse aan! Met de Observ500 maken we gedetailleerde foto’s en we maken gebruik van onze nieuwe collageen scanner. Hierdoor kunnen we de nog beter op maat werken en van binnenuit adviseren.

Na de huidanalyse krijg je advies over de juiste supplementen en verzorgingsproducten voor thuis die zijn aangepast aan de behandelingen. We geven je ook lifestyle advies. Denk bijvoorbeeld aan slaaptips en voedingsadviezen in verband met hormonale invloeden na zwangerschap en tijdens de overgang. We bieden dus ook andere behandelingen aan dan Mesotherapie, afhankelijk van de behoefte van je huid!

 

Afspraak maken Contact opnemenCopyright © 2017 Résidence de Beauté - Young-dogs development