Gzndenzo | Hoe jij je huid en jezelf verzorgt in de zomer

Zoek

Onze nieuwe expert Evelien Leijten geeft je tips over huidverzorging en meer in deze hitte.

Het is midden zomer en alle hitte records worden gebroken. Heerlijk als je nu vakantie hebt en ervan kunt genieten. Lekker naar het strand om te chillen in een hippe strandtent.

Veel hoef je niet aan met deze temperatuur, maar het moet wel gestyled blijven! Er is veel huid te zien, dus zorg dat die er verzorgd en fris uitziet. Draag lekkere zomerse mode-items en laat je verwassen shorts en T-shirts thuis. Ook met deze dagen kun je er mooi uitzien. Hoe je dat doet? VOORBEREIDING is het toverwoord! Want echte beauty komt namelijk niet aanwaaien…Daar moet je iets voor doen om de natuur een handje te helpen. Iedereen kan dat! 

Het begint allemaal met het eten van gezonde voeding, probeer eens wat nieuwe recepten. Pers of koop dagelijks wat verse sappen en maak lekkere smoothies. Beloof jezelf dat je dit het hele jaar gaat doen en je zult zien dat je lichamelijke conditie en je huid er met spongen op vooruit gaat. Vergeet niet dat je huid het eerste is wat iedereen ziet! Zoals mijn vader altijd zei: ‘’Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken”.

Pas je huidverzorging ook aan op het seizoen. In de zomer gebruiken we lichtere, vooral vocht inbrengende producten. De vollere crèmes kun je bewaren (in de koelkast!) voor de winter, want die voelen in combinatie met een hoge temperatuur niet prettig aan. Begin om je huid 1 x per week te scrubben met goed product dat je huid niet beschadigd. Breng daarna een voedend masker aan en gebruik een vocht inbrengend product. 

Gebruik elke dag een goede zonbescherming met een SPF van tenminste factor 30. Wen je huid gelijkmatig aan de zon en zoek op tijd de schaduw op. Je wordt dan ook veel mooier en gelijkmatiger bruin. Zorg dat je nooit echt verbrand, want dan vervelt je huid de te sneller en ontstaat er DNA-schade. Herhaal het aanbrengen want na enkele uren is de SPF uitgewerkt.

Om jouw zongebruinde huid nog meer laten stralen gebruik je minerale make-up die je huid niet belast. Houd je look vooral simpel, het moet allemaal natuurlijk lijken, dus geen zwaar opgemaakt gezicht in de zomer. Het moet lijken of je een ‘natural beauty’ bent. En geloof me, bijna niemand is dat van nature…

Tot slot nog een goede en effectieve tip om jezelf tussendoor op te frissen. Vul je huidverzorging assortiment aan een hydraterende en extra voedende spray. Bewaar de spray zomers thuis in de koeling en stop hem in je (koel)tas . Heerlijk om je even op te frissen, zo kom je de hitte goed door! 

Naar het blog op de website van gzndenzoCopyright © 2017 Résidence de Beauté - Young-dogs development