Hoe jij de baas van je agenda wordt

Zoek

In mijn vorige blog schreef ik hoe je het beste je huid in balans kunt houden en gaf ik jullie een paar tips. Maar hoe maak je nu meer tijd voor jezelf?

Ik werk altijd met zo’n to-do lijst waarop ik alles zet, zowel zakelijk als privé. Dit staat in mijn telefoon, die heb ik altijd bij de hand. Mijn werkdag sluit ik altijd af met vijf minuten aandacht daarvoor, af te strepen wat ik die dag gedaan heb en de resterende – en nieuwe taken alvast te noteren voor de volgende dag. Dat geeft de vrijheid om mijn hoofd ’s avonds even helemaal leeg te maken en op te staan met het gevoel de dag te overzien. Het gevoel dat ik dingen goed geregeld én onder controle heb geeft mij een super goed gevoel en de tijd om andere dingen te doen. Leuke ontspannende dingen, die ik óók in de planning zet. Zo creëer je tijd voor jezelf.
Ook kun je dingen combineren. Al eerder noemde ik de mogelijkheid om de inwerktijd van je gezichtsmasker te gebruiken om je yogaoefeningen te doen en zo heb ik nog een tip: breng als je tv kijkt tijdens het reclameblok alvast je nachtverzorging aan. 
Dan hoef je er voor het slapengaan niet meer aan te denken! Het is zo belangrijk om dagelijks je huid te reinigen en te verzorgen met een goed product voor de nacht. En zo eenvoudig kan het zijn!
Maar, hoe handig die lijstjes ook zijn, soms moet je ook gewoon een avond de tijd te nemen voor je zelf. Met een heerlijke beauty thee, een goede film of een paar mooie magazines in een lekker joggingpak op de bank. Geef je laptop en smartphone een break en zet ze uit. Morgen is er weer een dag!
NB. Nog beter is het om regelmatig te gaan sporten en lekker buiten te zijn voor exercise en frisse lucht. De avonden worden al langer, de temperatuur aangenamer en het geeft je een fijn gevoel.
Mijn Beauty Tip: “Plan wekelijks me-time in en geniet en relax!”
___________________________________________________
Evelien is eigenaresse van schoonheidsinstituut Résidence de Beauté en schrijft op regelmatige basis Beauty & Mind blogs voor Innerwave


Copyright © 2017 Résidence de Beauté - Young-dogs development