Pigmentvlekken op natuurlijke wijze verwijderen

Zoek

Als je huid er niet helemaal egaal uitziet door pigmentvlekken kan dit voor jezelf erg storend zijn. Wij komen dit dagelijks tegen in onze salon. De huidexperts van résidence de beautéⓇ hebben veel ervaring met het behandelen van pigmentvlekken. We zorgen voor een egalere huid met minder vlekjes. Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit voor het beste resultaat!

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn vlekken op de huid met teveel of te weinig pigment voor je type huidskleur. Vandaar dat deze vlekken zo opvallen. Pigmentvlekken kunnen over je hele lichaam voorkomen. Sommigen kunnen aanwezig zijn vanaf de geboorte, maar meestal ontstaan ze op latere leeftijd. Overmatige blootstelling aan zonlicht is boosdoener nummer 1 als het gaat om pigmentvlekken.

Oorzaken van pigmentvlekken:

 • UV-straling (verbrande huid of overmatig zonnen)
 • Zwangerschap (hormonale veranderingen)
 • Anticonceptie met hormonen (bijvoorbeeld de anticonceptiepil of hormoonspiraal)
 • Medicatie
 • Acne / ontstekingen
 • Littekens

Ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken die ontstaan door blootstelling aan de zon of huidveroudering worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Dit zijn lichte tot donkere pigmentvlekken in het gezicht, op de (onbehaarde) hoofdhuid, hals, decolleté of de handruggen. De vlekken worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan UV-straling door de zon of zonnebank. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV-straling!

Melasma of zwangerschapsvlekken

Een andere oorzaak van pigmentvlekken zijn hormonale veranderingen tijdens of na de zwangerschap. Een combinatie van oestrogeen en progesteron stimuleren de aanmaak van melanine. Hierdoor ontstaan donkere pigmentvlekken in het gezicht, ook wel melasma of zwangerschapsmasker genoemd.

Pigmentvlekken op natuurlijke wijze verwijderen

Om pigmentvlekken op natuurlijke wijze te verwijderen werken wij met diverse Cosmedix peelings. Dit doen we omdat pigment er vaak al langer en daardoor ook dieper onder de huid zit. We starten met een peeling programma, bestaande uit:

 • Meerdere behandelingen in kuurverband;
 • Producten voor thuis aangepast aan jouw huidtype;
 • Supplementen (o.a. Retinol met vitamine A) voor thuis.

De supplementen zorgen ervoor dat het lichaam kan ontgiften en afvalstoffen kan opruimen. We kijken daarbij altijd naar de beste combinatie met de werkstoffen in een product. Laat je daarom goed adviseren over welke producten geschikt zijn voor jou.

Resultaat van de behandeling

Het resultaat van de behandeling van ouderdomsvlekken of een zwangerschapsmasker zijn een egalere huid met minder vlekjes. De huid is ook beter beschermd tegen UV-straling. De behandeling werkt daarnaast preventief en zorgt dat het kleurverschil niet verder kan uitbreiden.

Tips om ontstaan of verspreiding van pigmentvlekken te voorkomen:

 • Dagelijks je huid beschermen tegen de zon met minimaal factor 30, ook op niet zomerse dagen;
 • Regelmatig laten adviseren en begeleiden door huidexperts;
 • Zorgen voor bescherming van binnenuit en regelmatig detoxen.

Vraag een huidanalyse aan

Benieuwd hoe jouw behandeling op maat eruit ziet? Vraag dan nu een huidanalyse aan! Met de Observ500 maken we gedetailleerde foto’s en we maken gebruik van onze nieuwe collageen scanner. Hierdoor kunnen we de nog beter op maat werken en van binnenuit adviseren.

Wil je advies van een echte Cosmedix expert? Kom dan op 27 maart naar onze speciale Cosmedix voorjaarsevent!

 

Maak nu gebruik van ons voorjaarsprogramma: Weg met die pigmentvlekjes!

 • Gratis intakegesprek, huidanalyse, collageenscan, persoonlijk plan van aanpak en focus huidverbetering met een egale huid, ter waarde van €80,-*
 • Boek nu 4 Cosmedix peelings in voor €600,- en ontvang een gratis huidverzorgingskit t.w.v. €85,-

Afspraak maken

* Na de uitgebreide huidanalyse en collageenscan zullen onze specialisten op basis van de resultaten een gepersonaliseerde behandeling voor je samenstellen. Onze bestaande klanten zijn ook van harte welkom voor een gratis huidanalyse en collageenscan! Let op: graag wel vooraf extra reserveren zodat we voldoende tijd inplannen. Ons speciale aanbod is geldig t/m 30 april 2020.

Contact opnemenCopyright © 2017 Résidence de Beauté - Young-dogs development