Mijn nieuwe ontbijt | Marjanne Riemens

Zoek

“Al zeker 40 jaar bestaat mijn ontbijt uit een of twee bruine boterhammen met pure hagelslag en het liefst een dikke laag roomboter. Nu weet ik ook wel dat food-goeroes hier niet echt blij van worden en dat je dit ontbijt niet terugvindt in de nieuwste koolhydraatarme receptboeken, maar ja, je kan maar gewoontes hebben…. Sinds een kleine maand is mijn ontbijt veranderd en staat er iets heel anders op de menukaart. Om precies te zijn: 2 eetlepels visolie (met limoensmaak) op de nuchtere maag, een uurtje later gevolgd een lauwwarm boekweitpapje met vruchtjes en nootjes.

Aanleiding was mijn bezoek aan evelien résidence de beauté van Evelien Leijten. Ze had me uitgenodigd voor een behandeling en ik had een hele uitgebreide lijst ingevuld. “Wat wil je met je huid”, was haar eerste vraag en ik zei een iets strakkere kaaklijn en meer vulling bij de lijnen rondom mijn mond. Zonder fillers of dat soort gedoe. Aan mijn lijf geen polonaise. Ik dacht dat ik een heel verhaal zou krijgen over beauty-rituelen, maar nee, Evelien vroeg wat ik ’s ochtends at en na een korte analyse was haar advies duidelijk; start je dag met visolie. Al het goede van Omega 3, voeding van binnenuit, je kent het wel. Nu heb ik nogal wat visolie geprobeerd; capsules krijg ik niet weg, pure visolie is niet te doen… Mijn bezwaren waren legio.

Ze liet me snel een klein beetje proeven en het was helemaal niet erg! Door een citroenachtige smaak, is de olie makkelijk in te nemen. Ik ben nu 3 weken een gebruiker en het is helemaal prima. Ook al neem ik altijd direct een glas water om het vettige gevoel in mijn mond kwijt te raken. Dit ritueel blijf ik er wel inhouden! Het papje heeft wat meer voeten in aarde. Gelukkig kom ik er mee weg dit maximaal vier keer per week te doen, maar omdat ik al na een week de voordelen merk, schroef ik de frequentie op. Zo’n papje met al die goede, gezonde vezels geeft je zo’n verzadigd gevoel…

Het is fijn om iets warms in je maag te hebben en de combinatie met amandel- of kokosmelk is prima. De substantie zelf blijft natuurlijk een beetje grauw, dus rode besjes of granaatappel erop maakt het al lekkerder. Ik ben nu 3 weken op deze manier aan het ontbijten en heb Evelien een keer tussendoor gevraagd of ze nog tips had om nog meer variaties aan te brengen. Die heeft ze genoeg, zoals een klein beetje amandelpasta toevoegen, voor iets meer bite.

Het allergrootste voordeel? Ik ben nu een beetje gewend aan mijn nieuwe ontbijt en ben helemaal blij om de bij-effecten. ’s Ochtends neem ik geen enkel snoepje of koekje meer, dus geen tussendoortjes, want ik ben verzadigd tot de lunch. Ook is het superfijn om in combinatie met die visolie echt het gevoel te hebben dat ik een gezonde start van de dag maak. Ik weet niet of het klopt, maar het lijkt alsof ik meer nadenk over het eten van de rest van de dag. Zonde toch om zo goed te beginnen en dan een pizzapunt naar binnen te werken? Ook heb ik minder zin in zout (de chips-zak blijft dicht).

Het betere ontbijt en het mindere snoepen geeft volgens mij meer rust in mijn gezicht – we weten allemaal dat suikers echt slecht zijn voor je huid – en een vriendin zei laatst dat ze bijna geen lijnen meer bij mijn mond zag. Komt vast door de visolie. En leuk detail; afgelopen week ruimde ik mijn kledingkast op en schoot ik tegen beter weten in nog even een supermooie te-kleine-Michael Kors-broek aan en … hij paste! Ik ben om!”

Marjanne RiemensCopyright © 2017 Résidence de Beauté - Young-dogs development