Vakblad ESTHÉ editie december

Zoek

EsthéEen zakenwonder is Evelien Leijten zeker, of ze nu wel of niet de VIVA400 Award in de categorie Zakenwonders wint*. Zij inspireert andere ondernemers, zowel in de branche als ook daarbuiten. Niet voor niets won zij al verschillende prijzen, zoals de Beauty Award voor beste schoonheidsspecialist van Nederland (2010) en voor beste schoonheidssalon van Nederland (2014) en de LavieSage Award (2015) voor meest winstgevende salon. Deze succesvolle ondernemer inspireert ook de abonnees van ESTHÉ om hun dromen waar te maken.

Hoe word ook jij succesvol? Eveliens tip: “Onderscheid je, wees een voorbeeld, leef naar je eigen adviezen, wees zichtbaar en werk vanuit je passie.” Zijzelf werkt als enthousiast en eigenzinnige vakvrouw, blijft eenvoudig en elegant en geeft eerlijke adviezen. Cliënten uit het hele land weten evelien résidence de beauté in Ulvenhout te vinden en krijgen er persoonlijke aandacht en advies op maat. Ook over hun lifestyle die voor Evelien van het grootste belang is voor zowel de gezondheid als voor een stralende huid.

EEN TOTAAL AANPAK
Evelien biedt meer dan een standaard schoonheidsbehandeling: “Dat doe ik niet primair om mij te onderscheiden. Wel omdat ik naar mijn mening alleen op deze manier het beste resultaat kan bereiken.” Dat past ook bij haar visie: “Iedereen kan er goed uitzien. Het is mijn passie om mijn klant te helpen zijn huid op een natuurlijke manier te verbeteren en te verjongen. In mijn instituut kijken wij naar het totaal van voeding en verzorging, met als resultaat een stralend spiegelbeeld.” Kom je als nieuwe cliënt bij Evelien, dan volgt een uitgebreide intake waarbij naast de vele vragen een huidanalyse meer inzicht verschaft. Zij neemt het dagelijks leven onder de loep met aandacht voor onder meer voeding en stress. Ze wil haar cliënt bewust maken van diens lifestyle en advies geven hoe deze op een natuurlijke manier de conditie van de huid kan verbeteren en verjongen. Zelf geeft ze het voorbeeld: ze sport intensief, eet gezond en maakt tijd vrij voor ontspanning. Daar blogt ze ook over, omdat ze het belang ziet van het zichtbaar zijn van haar instituut via social media. Bovendien vertellen haar ambassadeurs, zoals Anouk Smulders en Kelly Weekers op hun eigen site over het belang en de effecten van hun behandelingen op hun eigen gezondheid en huid. Uiteraard deelt Evelien dat weer op haar eigen website.

WEES EEN VOORBEELD
Het succes van Evelien wordt mede verklaard doordat zij zelf als voorbeeld dient voor haar cliënten. Die spiegelen zich aan haar levensstijl: “Wat ik zelf eet, hoe ik beweeg en ontspan, dat deel ik allemaal. Natuurlijk vertel ik ook welke producten ikzelf voor mijn huid gebruik en welke voedingssupplementen. Tijdens trainingen hoor ik wel eens van collega’s dat zij hun cliënt vijf producten adviseren en er zelf maar twee gebruiken. Dat vind ik jammer; hoe ken je dan zelf de impact ervan?” Waar deze succesvolle ondernemer zich regelmatig over verbaast, is dat er nog steeds specialisten uit de branche roken: “Voor mij past dit niet bij wat wij door willen geven en waar we voor staan. Iedereen kent toch de kwalijke effecten, ook op de huid? Het kan juist mooi zijn als je jouw succesverhaal kunt vertellen, juist ook als je gestopt bent. Dan kun je jouw klant zelfs nog beter begeleiden omdat je uit eigen ervaring weet wat er bij komt kijken. En je ziet zowel jouw huid als die van je klant opknappen als je gezonder leeft.” Zij voegt toe: “Dit geldt ook voor andere aspecten die impact hebben op schoonheid. Jij bent als schoonheidsspecialist het voorbeeld van al die facetten die van belang zijn voor gezondheid en beauty. Het gaat om meer dan alleen het gebruik van producten en de behandelingen die je aanbeveelt.”

WERK VANUIT JE PASSIE
Al zestien jaar werkt Evelien als schoonheidsspecialist. En nog steeds voelt zij passie voor het vak: “Doordat ik de nieuwe ontwikkelingen blijf volgen - daarover staat in dit vakblad ook heel veel interessants - kan ik vol passie blijven werken. Het lijkt wel of het vak steeds leuker en ook breder is geworden.” Dat is ook de reden dat deze vakvrouw vele cursussen en opleiding blijft volgen en dat eveneens van haar driekoppig personeel verwacht: “Mijn klanten zijn heel blij met de daardoor behaalde resultaten. Het is natuurlijk wel zo dat ik een ondernemer ben: ik heb een bedrijf te runnen met bijbehorende verantwoordelijkheden. Maar dat gaat zeker niet ten koste van eerlijkheid en oprechtheid. Ik kan alleen iets doen waar ik zelf volledig achter sta.” Dat geldt eveneens voor de mensen met wie zij samenwerkt, zowel haar personeel, haar ambassadeurs als voor de merken die zij voert: “Ik ga een langdurige verbinding aan en daar ben ik heel bewust mee bezig.”

MEEDOEN AAN AWARD INSPIREERT
Ellen Dierckx-Hendriks werkt al bijna tien jaar voor Evelien Leijten. En met veel plezier: “Wat mij zo aan-spreekt is dat we voor iedere klant een totaalbeleving verzorgen, met veel persoonlijke aandacht. Wij maken een customized plan van aanpak met huid-verjongende behandelingen en producten, waardoor je maximaal resultaat ziet. Doordat we ook tussen-tijds de behaalde resultaten evalueren, ziet de klant dat ook. Daarnaast is het geweldig om voor Evelien te werken. Ze heeft altijd een luisterend oor en onze inbreng is voor haar heel belangrijk. Gelukkig heb-ben we dezelfde visie. Maar natuurlijk hebben we wel eens een andere mening ergens over. Dan blijven we net zo lang de zaken bespreken, totdat iedereen er achter staat.” Ellen combineert de zorg voor haar gezin met kleine kinderen graag met haar werk. 

“Ik werk 32 uur per week. Dat klinkt veel, maar door het schema is het echt makkelijk te doen.” Het spreekt Ellen aan dat het niveau in het instituut zo hoog is: “We blijven trainen en opleidingen volgen, we zitten niet vastgeroest. Dat maakt het werk steeds anders, nieuw. Die continue ontwikkeling is zeker ook een drijfveer. Het is mooi dat Evelien nu weer een eigen sapje ontwikkeld heeft dat de huid een boost geeft. En het meedoen aan alle awards, dat geeft ons als personeel ook een geweldige boost. Het zorgt ervoor dat ik geïnspireerd blijf en hier graag blijf werken.”Copyright © 2017 Résidence de Beauté - Young-dogs development